Voor welke problemen kan
tapping een oplossing zijn?

Voor elk probleem is een oplossing, wordt weleens gezegd. Maar soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Toch kan tapping therapie de oplossing zijn voor uiteenlopende problemen en situaties. Hieronder vertellen we graag hoe je tap sessies kunt inzetten per probleem.

Angsten en fobieën

Heb je last van angsten en wil je tapping therapie inzetten om van je angsten af te komen?
Of je nu bang bent voor spinnen, het donker, kleine ruimtes of iets anders; tapping kan je helpen. Door je in te leven in de angst waar je zo’n last van hebt, roep je de (fysieke) emotie op die hier voor jou bij hoort.

Tappen, benoemen wat je ervaart en zeggen tegen jezelf dat deze reactie oké is, maar ook losgelaten mag worden omdat er geen acute dreiging is. Deze stappen doorloop je tijdens een tapping sessie om van je angsten af te komen.

Wanneer je je hierna opnieuw gaat inleven in waar je zo bang voor bent, zal de stress zich minder snel, minder heftig of anders uiten. Na een aantal tap-sessies zal de stressreactie zijn uitgedoofd en gaat het ‘alarm’ niet meer af.

Tapping oplossing per probleem 1

Tapping en rouw en verlies

We worden allemaal geconfronteerd met rouw en verlies, of het nu het einde van een relatie is, het verlies van je jeugd, ideeën, dromen, kinderen die opgroeien en het huis verlaten, slechte schoolresultaten, verhuizen naar een ander huis, het verlies van een baan, enzovoort.

Bij tapping geloven we dat elke ervaring, relatie of persoon zowel positieve als minder prettige dingen achterlaat. Tijdens een sessie laten we de minder prettige aspecten los en behouden we de positieve aspecten.

Tapping oplossing per probleem 2

Tapping en pijn

Mensen denken vaak dat pijn puur fysiek is en dat ze er geen controle over hebben. Maar pijn is eigenlijk een directe of symbolische uiting van iets anders dat is gebeurd. Pijn is een symptoom, geen oorzaak op zich.

Tijdens een tapping-sessie gaan we aan de slag met alle pijnlijke en stressvolle gebeurtenissen, evenals de emoties die met die pijn samenhangen.

Tapping oplossing per probleem 3

Tapping en verslaving

Bij elke vorm van verslaving draait het eigenlijk om één ding: ontsnappen aan je eigen gedachten. Als je verslaafd bent, grijp je naar van alles om je beter te voelen, of het nu drugs, seks, alcohol, social media, gokken, winkelen, schoonmaken of iets anders is. Het werkelijke probleem achter verslaving is datgene waar je nog geen vrede mee hebt gesloten: al die pijn, verdriet, trauma’s, misbruik en het onvermogen om je emoties te hanteren.

Tapping helpt je om al die pijn, angsten, fobieën, lichamelijke ongemakken, trauma’s, misbruik, enzovoort los te laten. Wanneer je deze negatieve emoties loslaat, zul je ze niet langer voelen en zullen ze niet langer jouw gedrag beheersen.

Tapping oplossing per probleem 4

Tapping en gewichtsverlies

We denken vaak dat een dieet volgen of sporten de oplossing is voor overgewicht. Maar gewichtsproblemen hebben altijd sterke emotionele drijfveren, zoals onopgeloste negatieve emoties, onbewuste eetgewoonten (bijvoorbeeld je bord leeg eten), negatief zelfbeeld, diëten, ongezonde voedselkeuzes en emotioneel eten.

Tijdens tapping pakken we al die emotionele, familiale en culturele verbindingen met voeding aan, evenals je zelfbeeld. We laten alle prikkels rond ongezond eten los en vervangen ze door positieve ervaringen met gezonde voeding.

Tapping oplossing per probleem 5