Overwinnen van negatieve herinneringen

Karlijn vindt innerlijke rust en geniet van haar kinderen

Karlijn kampte met overprikkeling, verdriet en de constante strijd om haar hoofd boven water te houden. Ze voelde zichzelf ontoereikend en dacht vaak dat ze het niet kon of dat het haar niet lukte. Ze was bang een slechte moeder te zijn voor haar kinderen. Zowel mentaal als fysiek ondervond ze klachten zoals spanning, rillingen, machteloosheid, gespannen schouders, paniekaanvallen en overgevoeligheid. Het liefst wilde ze zich terugtrekken en in een hoekje wegkruipen.

Op mijn verzoek maakte Karlijn een lijstje van traumatische gebeurtenissen. Het werd duidelijk dat ze in haar jeugd een aantal zeer nare ervaringen had meegemaakt met haar vader. Toen ik haar vroeg wat ze graag uit onze sessie wilde halen, antwoordde ze: “Ik wil graag innerlijke rust bewaren en genieten van mijn kinderen. Ik wil er alles aan doen om te voorkomen dat mijn kinderen dezelfde jeugd hebben als ik.”

In een enkele sessie van twee uur hebben we de negatieve lading van verschillende herinneringen aan haar vader weggetapt, waardoor deze herinneringen een positieve betekenis kregen (herschrijving van het brein). Bovendien heb ik positieve affirmaties gebruikt tijdens het tappen.

|
Hi Willeke, het gaat steeds beter! Ik ben echt zo blij met jou! Ik pas het tappen nu ook toe op andere herinneringen en irritaties, en het geeft me zoveel rust. Ik merk echt dat ik mezelf weer begin te herkennen. Mijn emotionele last lijkt lichter te worden, en ik kan me weer zorgelozer voelen. Dat heb ik echt lange tijd niet ervaren. Ik kan weer volop genieten van mijn kinderen en ik merk dat ik niet meer zo snel overprikkeld raak. Als ik dat toch ervaar, pas ik het tappen toe en merk ik dat mijn stressniveau weer daalt. Ik ben je echt ontzettend dankbaar, en ik had echt niet verwacht dat het zo snel en zo veel voor me zou kunnen betekenen.
|

Van chronische onzekerheid naar innerlijke rust

Jolanda overwint haar vadergerelateerde angsten met tapping

Jolanda worstelde met een voortdurend gevoel van onzekerheid, faalangst en de onmogelijkheid om nee te zeggen. Zelfs belangrijke momenten zoals sollicitatiegesprekken werden overschaduwd door angst voor mislukking. Op sommige momenten haatte ze zichzelf en geloofde ze dat ze anderen teleurstelde. Deze constante stress gaf haar het gevoel dat ze niet in contact was met zichzelf.

Tijdens de intake werd duidelijk dat haar herinneringen aan haar vader een belangrijke bron waren van haar gedrag, emoties en negatieve overtuigingen. Telkens wanneer ze over haar vader sprak, werd ze emotioneel en verdrietig. Haar vader was altijd onvoorspelbaar en Jolanda kon nooit aan zijn verwachtingen voldoen. Hij zei tegen haar: “Jij wordt nooit een kwartje.”

In een tapping-sessie van twee uur hebben we alle negatieve emoties die verbonden waren aan die herinneringen weggetapt en vervangen door positieve gedachten in haar geheugen. Toen ik Jolanda vroeg om na onze sessie over haar vader te vertellen, deed ze dat op een rustige manier, zonder enige emotie.

|

Enkele dagen na de sessie schreef Jolanda het volgende: “Hallo Willeke, ik vond onze sessie GEWELDIG en ik voel me oprecht beter. Ik ervaar veel meer innerlijke rust!”

|

Overwinnen van lifttrauma

Lars bevrijdt zichzelf van claustrofobie met tapping

Toen Lars ongeveer 13 jaar oud was, maakte hij een zeer onplezierige ervaring mee in een lift tijdens zijn zomervakantie. Hij stapte “even” de lift in om zijn mobiele telefoon op te halen in het appartement. Helaas kwam de lift vast te zitten en zat Lars langdurig en alleen in het donker. Hij drukte op de bel, maar het duurde in zijn beleving uren voordat er hulp kwam. In die tijd doorstond hij angsten.

Nu, jaren later, heeft Lars moeite om zich comfortabel te voelen in een gesloten lift. Onlangs, op zijn werk, toen hij één verdieping lager wilde gaan, gaf de lift niet het vertrouwde “pling” geluidje. Het gevolg was dat Lars in paniek raakte, boos werd en vol angst zat. Deze claustrofobie belemmert hem in zijn werk en op school, waar hij regelmatig gebruik moet maken van de lift. Het liefst vermijdt hij liften volledig of vraagt hij iemand anders om in zijn plaats in te stappen.

In een sessie van twee uur hebben we met Lars gewerkt aan deze twee traumatische herinneringen. Met behulp van tapping hebben we alle negatieve aspecten van die herinneringen losgelaten. Vervolgens hebben we beide herinneringen op een positieve en plezierige manier herschreven, waardoor Lars nu vrij is van angst.

|
Sinds onze afspraak stap ik in elke lift en blijf ik er ook in staan, dus ik denk dat we veilig kunnen zeggen dat het heeft geholpen. En ik merk dat ik totaal geen problemen meer heb gehad wanneer ik met de metro onder de grond ga, dus dat is ook positief. Daar ben ik je echt heel dankbaar voor.
|